01 Ιούλ

10 fun facts για τη μπύρα!

Πόσα από αυτά ήξερες ήδη;

Έχουμε διαβάσει κατά καιρούς υπέροχα πράγματα για τη μπύρα, όπως ότι είναι πλούσια πηγή βιταμινών και μετάλλων, ενώ ορισμένες περιέχουν και αντιοξειδωτικά. Υπάρχουν 10 (και παραπάνω), όχι και τόσο γνωστά, γεγονότα όμως για την μπύρα που είναι ενδιαφέροντα και συναρπαστικά

  1. ​Η μπίρα είναι το τρίτο πιο δημοφιλές ποτό στη Γη, μετά το νερό και το τσάι.
  2. Σε όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι καταναλώνουν πάνω από 50 δισεκατομμύρια γαλόνια μπίρας κάθε χρόνο.
  3. Η Τσεχία έχει την περισσότερη κατά κεφαλήν κατανάλωση μπίρας από οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο ενώ η Κίνα καταναλώνει συνολικά τη μεγαλύτερη ποσότητα.
  4. Αν και υπάρχουν εκατοντάδες στυλ μπίρας, όλα εμπίπτουν σε δύο βασικές κατηγορίες: lager και ale. Διαφοροποιούνται ανάλογα με τον τρόπο ζύμωσης της μαγιάς κατά τη διαδικασία παρασκευής.
  5. Η ζυθοποιία έχει μεταμορφωθεί πλήρως από τον Μεσαίωνα μέχρι σήμερα. Εκεί που κάποτε η ζυθοποιία γινόταν σε μεγάλο βαθμό σε σπίτια και μοναστήρια ως φυσική κοινή προσπάθεια, τώρα γίνεται από εταιρείες με επιστημονική εποπτεία.
  6. Ο Αριστοτέλης ισχυριζόταν ότι οι πότες κρασιού και άλλων αλκοολούχων πέφτουν σε τυχαίες κατευθύνσεις, αλλά οι πότες μπίρας πέφτουν πάντα ανάσκελα.
  7. Οι αρχαίοι Έλληνες δεν έπιναν πολύ μπίρα. Αντιθέτως προτιμούσαν το κρασί. Έβλεπαν τη μπίρα ως κατώτερο ποτό καθώς ήταν σχετικά εύκολο να παραχθεί. Σήμερα, η πραγματική διαδικασία παρασκευής κρασιού είναι ευκολότερη. Ωστόσο, η παραγωγή ενός «τέλειου κρασιού» είναι πολύ πιο δύσκολη από την παρασκευή μιας καλής μπίρας.
  8. Το ρητό «Η μπίρα είναι απόδειξη ότι ο Θεός μας αγαπά και θέλει να είμαστε ευτυχισμένοι» αποδίδεται ψευδώς στον Μπέντζαμιν Φράνκλιν. Είπε κάτι παρόμοιο σε ένα γράμμα στον Αμπέ Μορλέ, αλλά το θέμα ήταν το κρασί, όχι η μπίρα.
  9. Στην Αρχαία Αίγυπτο, οι γυναίκες παρασκεύαζαν μπίρα ως προσφορά στους θεούς. Εκτός από τις προσφορές, η μπίρα θεωρούνταν επίσης γυναικείο ποτό, ενώ οι άνδρες παραδοσιακά είχαν το κρασί.
  10. Η μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο είναι η Anheuser-Busch InBev., που παρασκευάζει δημοφιλείς μπίρες όπως η Budweiser και η Corona.
H αυθεντική Margarita με Cointreau!

Μοιραστείτε το!